donderdag 3 oktober 2013

Leuvehaven in beeld (4)


Donderdag 3 oktober, 14.31 uur. Zonnig najaarsweer, dit weekend komt er regen. Als ‘Leienaar’ denk je op 3 oktober altijd weer even aan Leidens Ontzet, dat vandaag weer volop wordt gevierd. In Leiden dan - aan de Leuvehaven is het stil. De ‘Wylde Swan’, gebouwd in 1920 en sinds de verbouwing in 2010 ’s werelds grootste topzeilschoener, is na een kort verblijf in de haven ook weer weg. Het schip kwam jongstleden juli nog in het nieuws, toen de machinist tijdens de Tall Ships Race tijdens een reddingspoging van een ander schip jammerlijk om het leven kwam. Zeilen is niet altijd een pleziertje.
Links gaapt de leegte die de 'Buffel' na vertrek achterliet. De hekjes geven de plaats aan waar de gangways lagen. Ze moeten voorkomen dat iemand te water raakt. Dat gevaar is twee stappen meer naar links of rechts klaarblijkelijk stukken minder groot.
De dokbeurt van de 'Buffel' is inmiddels achter de rug; vandaag of morgen wordt het schip richting Hellevoetsluis gesleept, waar het aanstaande zaterdag rond een uur of twaalf feestelijk zal worden verwelkomd. Net een soort aankomst van Sinterklaas, maar dan alleen 'Pakjesboot 12' - zonder Sint en zonder Pieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten