donderdag 4 juni 2015

Leuvehaven in beeld (24)


Donderdag 4 juni 2015, 14.30 uur: De werkzaamheden rond het hoofdgebouw zijn in volle gang. Steigers worden opgebouwd, afgebroken, verplaatst en op een andere plek weer opgebouwd. De gevelrenovatie wordt grootscheeps aangepakt!
Zo ook de herinrichting van het kadeterrein. Het speelschip dat naast het gebouw stond en dat zowel op kinderen als op zwervers een magische aantrekkingskracht uitoefende, is weggehaald en in plaats daarvan staan nu de grote oranje straddle carrier en de beschilderde container met het terrasmeubilair van museumrestaurant Lloyd’s.

De afgelopen week is er druk gesleuteld aan de Kraneschipbrug, die de voetgangersverbinding vormt tussen de havenkade en de Wijnhaven. De brug is opgeschoven in de richting van de ‘Geertruida’ en sluit nu rechtstreeks aan op de grote trap in het verlengde van de Witte de Withstraat.
De dektjalk ‘De Hoop’ is inmiddels leeggeruimd en wacht op een nadere bestemming. Ook de twee grote scheepsmotoren langs het trottoir van de Schiedamsedijk zullen verdwijnen. Dit afstoten gebeurt uiteraard met de grootste zorgvuldigheid. We hebben goede hoop dat er voor deze objecten een andere museale bestemming kan worden gevonden, binnen of buiten Rotterdam.

Een andere “nieuwkomer” bij het museum is de oranje trailer, die altijd een beetje verstopt langs de kade stond. Nu staat-ie op een prominente plaats, voorzien van een loper van kunstgras: een ideale maritieme picknickplek, waar vanmiddag door een paar zonaanbidders al gebruik van werd gemaakt. In het water komt een speciale gastensteiger, waar bezoekende schepen voor kortere of langere tijd kunnen afmeren. De ‘Wylde Swan’, die hier de afgelopen weken vaarklaar werd gemaakt voor het nieuwe seizoen, was de eerste. Nu ligt-ie een eindje verderop; alleen was de bemanning vergeten het schattige kleine Fiatje mee te nemen dat vanmorgen verweesd langs de kade stond…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten