donderdag 16 april 2015

Leuvehaven in beeld (22)


Donderdag 2 april 2015, 14.35 uur: Het stormachtige weer van de afgelopen dagen is weer voorbij. Aan de Leuvehaven gebeurt, zo op het oog, weinig. De dekschuit ligt weer afgemeerd op de plaats waar voorheen de ‘Buffel’ lag. Ons voormalige kroonjuweel heeft inmiddels in Hellevoetsluis zijn definitieve ligplaats gekregen aan de Koningskade, samen met het lichtschip ‘Noord-Hinder’ (het laatste lichtschip dat in Nederland is gebouwd) en de historische mijnenveger ‘Bernisse’. Vijf dagen geleden was de feestelijke opening.
Achter de schermen van het Maritiem wordt ondertussen hard gewerkt aan plannen voor het Leuvehavengebied. Die maken deel uit van een groter plan om de binnenstadshavens te ontwikkelen tot een levendige en aantrekkelijke locatie in de Rotterdamse binnenstad – “waar haven en stad elkaar ontmoeten”, zoals het in een voorbereidende studie wordt geformuleerd.
Dat gaat uiteraard niet van de ene dag op de andere. De introductie van de nieuwe huisstijl van het Maritiem Museum – zie de vrolijke oranje banieren met wervende teksten – was een eerste stap. Veel stappen zullen nog volgen!

Wie scherpe ogen heeft, herkent in de man rechts op de voorgrond de nieuwe zakelijk directeur van het museum, die zijn eerste weken in functie druk bezig is geweest met kennismaken mét en zich oriënteren óp de nieuwe organisatie. Er zijn saaiere momenten om aan een nieuwe baan te beginnen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten