dinsdag 30 december 2014

Nog twee nachtjes slapen...


Wat is er leuker dan lichtjes kijken bij de Leuvehaven in de decembermaand als je van bootjes houdt? Het is overdag al een genot om langs de kade te lopen en het "varend erfgoed" te bewonderen, maar na zonsondergang ziet het er met alle lichtjes nog eens extra feestelijk uit. Loop eens over de Kraneschipbrug in de richting van de Wijnhaven en draai je halverwege eens om. Het uitzicht is de moeite waard. Een lang snoer van lichtjes danst als het ware van het ene schip naar het andere, met daarbovenuit torenend het blauw, geel en rood van de havenkranen.

Je ziet het er zo niet direct aan af, maar er het afgelopen jaar rond de Leuvehaven heel wat gebeurd. Het is onvoorstelbaar wat er bij zo'n fusie tussen twee musea allemaal komt kijken. Een nieuwe, gezamenlijke huisstijl is één ding, maar het in elkaar schuiven van twee organisaties is toch wel heel iets anders. Inmiddels zijn ook de laatste juridische hordes genomen, is er een nieuwe collectiebeheersovereenkomst met de Gemeente getekend en zijn de medewerkers van beide instellingen ook helemaal aan het idee gewend. Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover: Het Havenmuseum en het Maritiem Museum Rotterdam zijn dan ook formeel één museum!

1 opmerking:

  1. Wow wat ziet dit er mooi uit. Ik kan er echt van genieten om naar de havens te kijken als het donker is. De havenkranen zien er prachtig uit op de foto's

    BeantwoordenVerwijderen