maandag 8 december 2014

Leuvehaven in beeld (18)

Donderdag 4 december, 14.30 uur: het is grijs en koud boven de Leuvehaven. Zou de goede Sint nog komen…? We hopen uiteraard van wel, maar “in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst”, zoals dat in beleggerskringen heet.
De stoelendans voor de baggerwerkzaamheden is nog in volle gang. De ‘Geertruida’ ligt momenteel op de plaats van de graanelevator. Die ligt op haar beurt samen met de ‘Zeemeeuw’ nog gezellig afgemeerd naast het hoofdgebouw. De andere scheepjes die normaliter tussen ponton en kade liggen, zijn nu her en der door de haven verspreid.

Het is allemaal een beetje inschikken, net als bij de fusie tussen Havenmuseum en Maritiem Museum, die begin 2015 ook formeel haar beslag zal krijgen. Daarmee wordt de laatste stap gezet in een proces dat nu al enkele jaren gaande is en waaraan de meeste medewerkers van beide musea inmiddels al gewend zijn. Uiteraard zullen er nog wel eens verschillen van mening of inzicht de kop opsteken, maar dat komt je in de beste relaties tegen. Beide musea zijn er klaar voor om per 1 januari aanstaande als hét Maritiem Museum Rotterdam verder door het leven te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten