donderdag 17 januari 2013

Maritieme kunst en wethouder Hekking


Gisteren stond hij weer met een foto in de Metro: burgemeester Aboutaleb. En wat voor ons zo leuk is: ons schilderij stond er ook weer op. Want als de burgemeester in zijn werkkamer op het stadhuis wordt gefotografeerd, zie je steevast een schilderij van Johan Hendrik van Mastenbroek aan de muur hangen. Dat schilderij is afkomstig uit de collectie van het Maritiem Museum.

Nu is het uiteraard niet zo dat het museum klakkeloos zo maar van alles aan iedereen uitleent. Voor het college van Burgemeester en Wethouders wordt echter een uitzondering gemaakt – en dan uiteraard alleen voor hun werkkamers in het stadhuis, want verder kan en mag de museale dienstverlening uiteraard niet strekken.


Dat biedt wederzijdse voordelen: B & W kunnen pronken met iets moois uit onze collectie – die tenslotte eigendom is van de gemeente Rotterdam – en voor het museum is het ook een vorm van promotie. Want elke keer als de Eerste Burger iemand op zijn kamer ontvangt, ziet de bezoeker ook een maritiem schilderij. En iedere keer als de burgemeester wordt ge├»nterviewd, hangt het schilderij op de achtergrond steevast in beeld. Als een echte wethouder Hekking, die de ouderen onder ons nog wel kennen uit de sketches van de gemeente Juinen uit de tv-programma’s van Kees van Kooten en Wim de Bie. Kent u 'm nog? Dat irritante mannetje, dat ook altijd met zijn burgemeester om de aandacht van de camera concurreerde? Heel doeltreffend voor de zelfpromotie, net als een in bruikleen gegeven schilderij!


Geen idee wie wethouder Hekking is? Of Van Kooten en De Bie? Google ze maar eens; ze hebben zelfs een eigen lemma op Wikipedia!

1 opmerking:

  1. Mijn naam is mevrouw Julie Hopkins, ik ben hier om te getuigen van een bedrijf die me geholpen met een lening van $ 80.000 en ik wil het aan te kondigen aan de wereld omdat ik nooit geloofd dat er nog steeds bedrijven zoals die op het internet die nog zeer legitiem. Ik ben een weduwe die hoop had verloren in het leven, maar met de hulp van dit bedrijf, ik betaalde mijn rekeningen en begon mijn eigen bedrijf, als u een lening hulp nodig, ik ben gelukkig en rijk weer en ik ben God te danken dat een dergelijke lening bedrijven, zoals deze nog bestaan ​​op deze oplichting over de plaatsen, neem dan raad ik iedereen die er die behoefte hebben aan lening aan te gaan voor {asofinance00@gmail.com} ze zullen nooit falen, zal je leven veranderen als de mijne deed.

    BeantwoordenVerwijderen