vrijdag 6 mei 2016

Leuvehaven in beeld (35)


Vrijdag 6 mei, 14.45 uur: Na een koude Koningsdag en een warme Hemelvaarts- annex Bevrijdingsdag maakt de stad zich op voor het eerste echt zomerse weekend van dit jaar.

In de Leuvehaven is de afgelopen week druk stuivertje gewisseld. Van diverse kanten werd al opgemerkt dat het lijkt of de Leuvehaven steeds leger wordt, maar dat is slechts schijn. Wie mocht denken dat de schepen in hoog tempo worden “ontzameld”, heeft het bij het verkeerd eind. De ‘Helena’ ligt aan de gastensteiger en de ‘Zeemeeuw’ – normaal samen met de ‘Geertruida’ op haar vaste ligplaats langs de kade, ligt nu aan het ponton bij de graanzuiger. De ‘Geertruida’ is tijdelijk helemaal verdwenen. Het schip ligt bij de werf HoebĂ©e in Dordrecht op de helling voor onderhoud. De ‘Zeemeeuw’ gaat daar aanstaande maandag naartoe. Het Maritiem Museum zorgt goed voor zijn vloot en periodiek groot onderhoud hoort daar nu eenmaal bij, zelfs als dat betekent dat schepen tijdelijk een andere ligplaats moeten krijgen. Heel begrijpelijk allemaal, maar soms leidt het bij ons ook tot ongeruste vragen als het lievelingetje van een van de collega's opeens niet meer op zijn oude, vertrouwde plek ligt.

Naast de elevator ligt de ‘Dockyard V’ onder stoom. Aanstaande zondag begint het vaarseizoen en de ‘Dockyard’ bijt het spits af. Kijkt u maar eens op de site voor een boeking: we varen de hele zomer, elke zondag tot 25 augustus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten