donderdag 9 januari 2014

Leuvehaven in beeld (7)


Donderdag 9 januari, 14.35 uur. Druilerig, laf weer, harde wind. Op de achtergrond heeft De Rotterdam op de Wilhelminapier zijn plaats in de skyline van de stad inmiddels ingenomen. Het gebouw ziet er zwaar en log uit, maar als je de Erasmusbrug over gaat, zie je de bouwvolumes tot leven komen. "That's all you need to see. The rest is just a cheap office building," aldus architect Rem Koolhaas op 18 november jongstleden tegen een journalist van de Britse krant The Guardian. Eigenlijk wisten we dat natuurlijk al, maar het is fijn dat de ontwerper dat zelf ook nog eens zegt.

Langs de Leuvehaven gebeurt niet veel: alleen het gele bakje bungelt aan de giek aan de rode topkraan van het Havenmuseum. Tot voor een paar jaar kon je tijdens de Wereldhavendagen daarin een tochtje maken: door de kraandrijver hoog boven het dak van het museum uitgetild worden en enkele ogenblikken later nét even het water van de Leuvehaven aantippen. Ontzettend leuk en vooral met kinderen een hele belevenis, maar strengere veiligheids-maatregelen hebben voor deze attractie een stokje gestoken.

Afgelopen dinsdag hadden we de traditionele nieuwjaars-bijeenkomst in de hal van het museum. De laatste in deze vorm – net als de even traditionele kerstviering op 18 december de waarschijnlijk voor de laatste keer op deze wijze is gevierd. Met zestig man kun je nog wel gezamenlijk aan tafel, maar met bijna driehonderd medewerkers en vrijwilligers gaat dat wat lastig. Komt tijd, komt raad: de wederzijdse kennismaking tussen de beide “bloedgroepen” gaat de komende tijd gewoon verder. De eerste ideeën zijn al gelanceerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten